Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Elokuvalista

*Löydät huoneen täynnä pinkkejä sametteja, punaisia sydäntyynyjä ja divaaneja... Onpa romanttista.*

Listaan tänne elokuvia alkaen 15.10.2017. Katsottuani kyseisen elokuvan listaan sen tänne ja listan alla on mahdollisesti myös sanallinen arvostelu elokuvasta, jos olen sellaisen jaksanut kirjoittaa. Elokuvan nimeä klikkaamalla se vie sinut suoraan mahdolliseen sanalliseen arvosteluun. Jos olen sattunut tekemään elokuvasta myös pidemmän arvostelun, on sekin linkattuna elokuvan yhteyteen. Elokuvan nimi on kielellä, jonka sen katsoin. (Teksityksiä ei lasketa)

Olen antanut tähtiä ☼ 0-5 kappaletta ja myös ironisia tähtiä ○ 0-5, jotka toimivat periaatteessa negatiivisina tähtinä ja kartoittavat mahdollisesti sitä, kuinka hauskaa elokuvaa olisi katsoa kaveriporukalla ja nauraa sen virheille tai kliseille. 

Elokuvat

Alice Though the Looking Glass ☼☼

Ant-Man ☼☼☼

Back to the Future ☼☼☼

Barbie Eläinsaaren Prinsessana ☼ ○○○

Bee Move ☼☼ ○○○○

Beetlejuice ☼☼☼ ○

Big Hero 6 ☼☼☼☼

Blade Runner 2049 ☼☼☼☼☼

Brokeback Mountain ☼☼☼☼

Cry-Baby ☼☼☼☼ ○

Dirty Dancing ☼☼ ○

Donnie Darko ☼☼☼☼

Drive ☼☼☼

Grease ☼☼☼ ○○

Kätilö ☼☼☼☼☼

Matrix ☼☼☼☼☼

Megamind ☼☼☼

Miss Potter ☼☼☼

Modern Times ☼☼☼☼☼

Moulin Rouge! ☼☼☼☼☼

Nerve ☼☼

Nosferatu ☼☼☼☼ °

Oliver Twist ☼☼☼☼

Pan's Labyrinth ☼☼☼

Psycho ☼☼☼☼☼

Pulp Fiction ☼☼☼☼☼

Sherlock Holmes: Game of Shadows ☼☼☼☼

The Godfather ☼☼☼☼☼

The Good, the Bad and the Ugly ☼☼☼☼☼

The Goonies ☼ ○○

The Greatest Showman ☼☼☼☼

The Nightmare Before Christmas ☼☼☼☼

The Room ☼ ○○○

The Truman Show ☼☼☼☼

The Possession ☼☼ ○○○

Water for Elephants ☼☼☼

2001: A Space Odyssey ☼☼☼☼

Sanallinen Arvostelu

Alice Through the Looking Glass

Vähemmän muoviselta haiskahtava elokuva, kuin viimeksi. Normaali jatko-osa, eli juoni on unohtuvampi ja suurin osa sivuhahmoista sai vain yhden repliikin ja sitten heidät unohdettiin (rip Irvikissa). Coolia oli tasan Aika ja Hullun Hatuntekijän skitsofreeninen muoto, jota tosin nähtiin vain kerran. 

Barbie Eläinsaaren Prinsessana

Koitan tehdä tämän tekstin mahdollisimman vakavasti otettavana elokuva-arvostelijana: Halpa animaatio, kököt liikkeet, ennalta-arvattava juoni ja kaupallisuus. Silti, Barbieleffoista ehkä lempparini ja saa kyllä kyyneleet silmiin ehkä vain nostalgiamielessä. Varmasti tuo ainoa tähti tuli musiikista, koska se vasta on jotain!

Back to the Future

Voi kuinka suloinen! Rick & Mortyn perusteella olisin olettanut aivan toisenlaista seikkailua, mutta tämä seikkailu kävi oikein hyvin. Koko elokuvan ajan sisälläni oli vain suloinen lämmin tunne, vaikka sen rikkoikin yllättävän piinaavat, pitkät minuutit joissain kohdissa. En olisi uskonut tällaisen elokuvan saavan minua jännittämään sekä naureskelemaan näin paljon. 

Beetlejuice

Burtonmaisen eriskummallinen leffa, jonka olen halunnut nähdä jo pidemmän aikaa. Jotkut kohdat ontuivat, mutta huumori osui nappiinsa ja Beetlejuice- hahmo oli ihana. Tuli mieleen leffan jälkeen, että konsepti olisi toiminut todella hyvin lyhärinä, mutta kyllä sitä puolitoista tuntiakin katseli, kun mikään ei ollut liian vinksin vonksin.

Big Hero 6

Harmittaa edelleen, etten vinkunut kovemmin päästä katsomaan tätä. Joka tapauksessa, sympaattinen, hellyttäävä ja henkisesti rikki repivä surullinen kamala teos, jota katson hyyyvin harvoin itkun määrän takia. Oikeasti todella onnistunut ja ihana Disneyleffa, mutta itkua. Arvosteluun.

Blade Runner 2049

Neo noir on ehdottomasti jotain, johon voisin uppoutua tuntikausiksi vain hihkumaan ooh ja aah jokaisen neonvalokyltin ja synkän maiseman edessä. Lähes kolmituntinen leffa oli upea miljööltään ja nyt olen entistä enemmän katkera siitä, etten ole nähnyt alkuperäistä elokuvaa. Juoni jäi pikkuisen ennakko-odotuksia tavallisemmaksi, mutta piti silti sellaisen kovan otteen, jossa oikeasti jännitti, miten päähenkilölle käy. Miten koiralle kävi?

Brokeback Mountain

Kaunis tarina, vaikka petyinkin siihen, etten itkenytkään. Itkemistä minulle luvattiin, mutta sen sijaan sain hyvän aloituksen ja viimeisen puoli tuntia haparointia siitä, milloin elokuva loppuisi ja miten sen kuuluisi loppua. Ehdottomasti hyvä elokuva, muttei vain ollenkaan sitä, mitä siltä odotin.

Cry-Baby

Ihanan kliseinen kertomus lempiluvustani ja lempinuorisotyylistäni ikinä musikaalimuodossa. Mitä enemmän voisinkaan toivoa? Tietysti Cry-Baby ei pärjää musikaaligenressään esimerkiksi serkullensa Greaselle, vaikka tulikin vuosikymmen jäljessä, mutta ihanan letkeä tunnelma tästäkin välittyy.

Dirty Dancing

Enkö vain tajunnut elokuvan ideaa, vai onko se oikeasti niin huono, kuin sain ymmärtää? Totta kai lopputanssi on hieno ja kaikkea, mutta siinä se sitten olikin. Pääpari ei ole huokailtava ja juoni on mitä on. Oletin, että leffa olisi musikaali, mutta en kyllä laske sitä sellaiseksi nyt, kun näin sen. Valaiskaa minua.

Donnie Darko

Elämää pohtimaan laittava kulttielokuven helmi, joka nyt ties kuin monennetta kertaa katsottuani edelleen yllättää. Uusia näkökulmia löytää sitä mukaa, missä seurassa tätä katsoo ja kenties paras puoli elokuvassa onkin sen tuoma hämmennys varsinkin ensikertalaisilla. 

Grease

Jostain syystä elokuvan katsottuani tuli mieleen, että se olisi ollut hirvittävän hyvä sarjana, jopa parempikin. Liikaa turhia juonenkäänteitä ja aikaa oltiin yritetty tunkea mukaan, kokonaisen lukukauden kulumista ei oikein huomannutkaan. Mitä Sandy ja Danny oikein tekivät koko vuoden? Silti, virkistävä ja hassu musiikkeineen.

Kätilö

Vaikken suomalaisista yleensä pidäkään, oli Kätilö positiivinen yllätys siihenkin nähden, että tiesin kyllä sen saamasta arvostuksesta jo etukäteen. Hyvät näyttelijävalinnat ja vaikka aihe onkin synkkä, kuvaus oli raikasta ja kaikin puolin tositarinaan perustunut leffa oli miellyttävää katsottavaa. Ehkä katsoisin jopa uudelleen, enkä sotaelokuvista yleensä niin sano (mukaan lukematta Schindlerin listaa). Minulla on heikko kohta Kososeen ja Korpelaan...

Matrix

Tietysti tämäkin klassikko oli nähtävä ja vaikka se samalla sekä ylitti, että alitti odotukseni, oli ehdottomasti toiminta elokuvan paras puoli. Jotenkin elokuva tuntui vasta prologilta jollekin suuremmalle, mutta en usko jatko-osien voimaan, joten se periaatteessa oli pettymys. Samalla kuitenkin elokuva tarjosi niin paljon mielenkiintoisesta konseptista aina massiivisiin toimintakohtauksiin, että varmasti etsin leffan pian uudelleen käsiini.

Megamind

No onhan tämä yksi parhaimmista DreamWorksin elokuvista (jos ei lasketa elokuvasarjoja). Megamind on sympaattinen ja uudelta kannalta kerrottu supersankarielokuva. Ehkä pidän eniten sen jopa aikuisesta teemasta ja/tai huumorista ja pelkästään Megamindin karisma saa minut aina katsomaan tämän uudestaan. Toimii hyvin sekä suomeksi että englanniksi, vaikka olenkin pitäytynyt lähinnä suomenkielisessä versiossa. 

Modern Times

Chaplin on nero ja se jälleen todistetaan tässä elokuvassa. Joskus olen kai tämän jo nähnyt, mutten onneksi juonesta muistanut mitään. Useat Chaplinin elokuvat ovat kokonaan miehen harteilla (yllättävää, jos eivät olisi, onhan hän yleensä elokuviensa tärkeimmät osatekijät itse) ja monikaan niistä ei toimisi ilman Chaplinin huumorintajua ja multitaidokkuutta. Modern Times on mukaansatempaavan hellyyttävä ja ihastuttava ja vaikka puolitoista tuntia mykkäkomediaa saattaa kuulostaa yksitoikkoiselta, se ei todellakaan sitä ole. Bravo!

Moulin Rouge!

Yksi lempparimusikaalejani. Jotenkin sumuinen ja traaginen, mutta samaan aikaan niin hellyyttävä ja täynnä suloisia hahmoja, ettei voi muuta kuin huokailla. Vaikken ole koskaan pitänytkään covereista, suoriutuvat näyttelijät upeasti omista lauluosuuksistaan niin, ettei tarvitse edes irvistää, kun Queenia laulaa joku muu kuin Freddie Mercury. Roxanne- kappale on lempparini ja muistaakseni leffa ei saanut kuvakulmistaan Oscaria, joka kyllä olisi sille kuulunut. 

Nosferatu

Dracula-kirjan lukeneena sain varmasti elokuvasta paljon enemmän irti ja juonesta paljon paremmin selvää, kuin henkilö, joka ei ole Draculan tarinaan perehtynyt. Nosferatu on tietysti klassikko ja aidosti kammottava maatessaan multa-arkussaan, mutta tuskin siitä kenellekään jää pelon elementtejä mieleen, lähinnä ehkä arvostusta genren ensimmäisimpiä kohtaan.

Oliver Twist

Ei ollut ensimmäinen kerta, kun näin tämän, mutta ehkä olisi pitänyt jättää se siihen. Aika kultaa muistot ja aluksi ajattelin tätä viiden tähden riipaisevana kertomuksena, mutta nyt kriittisellä silmällä katsoessani leffa oli kyllä hieno, mutta vähemmän, kuin muistin. Tällä kertaa ei edes itkettänyt.

Pan's Labyrinth

Upea tarina, joka sopisi kenties paremmin paperille kuin valkokankaalle. Erikoisefektit olivat 2000-luvun alun mukaisia, mutta onneksi niitä ei aivan liikaa käytetty. Ehdottomat scarefactor-bonukset silmättömälle pahikselle (jonka nimeä en muista...) sekä runolliselle, tulkinnanvaraiselle lopulle. 

Psycho

Katsoimme tämän koulussa psykologiantunnilla ja olin ainoa, joka ei ollut kännykällä koko aikaa (vaikka olinkin jo nähnyt tämän kerran aiemmin.). Mustavalkofilmit eivät ole kaikille, mutta jos arvostaa klassikoita ja psykologista kauhua, arvostaa varmasti tätäkin. Tunti neljäänkymmeneen ei mahdu yhtäkään kohtausta, joka ei olisi juonen kannalta kiinnostava ja tärkeä.

Pulp Fiction

Taidokasta, taidokasta dialogia! Koko leffa on lähinnä hengailua paikasta toiseen veriroiskeiden ja mustan huumorin kera, mutta kolmetuntisessa aika ei todellakaan tullut tylsäksi. Ainoa pettymys oli twistauskohtaus, jonka luulin olevan eeppisempi, kuin mitä se sitten lopulta oli, mutta ei niin pienestä voi ottaa tähtiä pois. Lempiteoriani salkun sisällölle on, että siellä olisi Oscar. 

Sherlock Holmes: Game of Shadows

Ensinnäkin, elokuva on paljon mielenkiintoisempi, jos muistat koko ajan sen, että näyttelijät ovat myöntäneet johnlockin olevan canon. Steampunktyylinen miljöö ja viihdyttävät hahmot hyvän soundtrackin kera tekevät elokuvasta varmasti hyvän valinnan elokuvailtaan. Silti ykkösosa vie voiton, mutta kakkososassa on enemmän johnlockia.

The Godfather

Harmittaa, että tämän näkeminen lykkääntyi näin pitkälle, mutta ehkä aikuisteema vaatii aikuisen mielen sitä katsomaan. Kolme tuntia silkkaa nautintoa alusta loppuun niin hahmojen kuin juonenkin osalta, vaikka jotkut menetykset hahmokaartissa ottivatkin sydämestä. Maineensa arvoinen.

The Good, The Bad and the Ugly

Klassikko, virkistävän kliseinen ja täynnä hömppää ja ex machinoita. Puolet elokuvamaailman kliseistä on otettu tästä elokuvasta, ja vielä 70- luvulla ne otettiinkin vakavasti. Ei todellakaan sellainen, mitä olisin kuvitellut, mutta todellakin timanttiarvonsa muiden joukossa ansainnut. Kolmen tunnin vierimistä ei huomaa missään.

The Goonies

Odotin niin paljon enemmän! Odotin koko perheen seikkailua hyvällä budjetilla, mutta sainkin pikkulapsia kiljumassa ja huutamassa toisillensa, sekopäisen juonentekeleen sekä oudon kohtauksen, jossa yksi lapsista ja "kiltti hirviö" jakavat intiimin hetken syöttäen toisilleen suklaata (???). Todellinen pass ja pettymys.

The Greatest Showman

Varsinkin loistavalla aloituksella koristeltu, amerikkalainen unelma- henkinen musikaali, joka loisti genressään muttei pistänyt esiin yleisesti elokuvien, jotka olen nähnyt, joukosta. Roolivalinnat osuivat nappiinsa, kuka ei rakastaisi Hugh Jackmania? 

The Nightmare Before Christmas

Oma suosikkielokuvani, jolle annan luvan aina halloweenin aikaan kerran vuodessa. Mitä monennemman kerran sen katsoo, sitä enemmän pystyy kiinnittämään huomiota yksityiskohtiin. Tällä kerralla kiinnitin kaiken huomioni Jackin persoonan ja motiivien määrittelyyn ja se loi todella intensiivisen katselukokemuksen. Synkkyys, musiikkinumerot ja dramaattisuus saavat aina sydämeni sulamaan ♥ Arvostelu löytyy tästä.

The Room

Oikeasti supertylsä elokuva, jossa on neljä liian pitkää seksikohtausta, joista skippasin loput kaksi suosiolla. YouTuben koostevideot parhaimmista The Roomin hetkistä riittävät vallan mainiosti, kunhan kuvittelet siihen väliin vain turhaa pölinää kaikesta ylimääräisestä, jolla ei ole itse juonen kanssa kovinkaan suurta tekemistä. (Minkä juonen...)

The Truman Show

Juuri sellainen, kuin odotinkin, mutta ei todellakaan pahalla! Elokuvan konsepti miehestä, jonka koko elämä on televisio-ohjelmaa on mielenkiintoinen ja juonen rakentaminen on taidokasta. Lopputekstit alkavat juuri oikeassa kohdassa. 

The Possession

Miksi me jäätiin tälle kanavalle? Halpa, turvallinen kauhuleffa, jossa - hyvin arvattu - on pikkutyttö ja pelottavasti puhuva demoni. Ennalta-arvattava ja ainoita helmiä olivat päähenkilöäijä ja naurettavan huono leikkaus kohtausten välissä! Kuka vielä 2010- luvulla käyttää himmennystä siirryttäessä kohtauksesta toiseen? Ainakin meillä oli hauskaa, vaikkei se tainnut olla elokuvan pointti. Pahis antoi Klonkkuviboja.

2001: A Space Odyssey

No, todellakin ainakin taiteellinen elokuva ja edellä ajastaan, niin kuin siitä sanotaan. Hienoa ja yllättävää työtä, sekä paljon tulkinnan varaan jätettyä sisältöä, joka sai minut kyllä googlailemaan erilaisia teorioita. Onneksi katsoin tämän oikealla fiiliksellä, muuten arvostelu saattaisi olla paljon murskaavampi.

©2019 Turvapaikka Teille 2.1 - suntuubi.com